fallback

Джак Ма: Биткойнът може да се окаже балон

Въпреки тези опасения компанията му Ant Financial пусна блокчейн услуга

16:00 | 25.06.18 г. 5

Милиардерът Джак Ма заяви, че биткойнът може да е потенциален балон, с което изрази своето притеснение от волатилната криптовалута в момент, в който неговата компания Ant Financial стартира базирани на блокчейна трансфери на пари между Хонконг и Филипините, пише Bloomberg.

Основателят и председател на Alibaba Group Holding предупреди, че дигиталната валута може да е задвижвана от спекулации. Ма направи коментара след официалното пускане на блокчейн базираната услуга със Standard Chartered и Gcash, съвместно предприятие на Ant и филипинската Globe Telecom.

Биткойнът удари най-ниското си ниво за 2018 г. тази неделя, макар че след това леко възстанови, което подчерта волатилността, произтичаща от засиления контрол на регулаторите, докато централните банкери по света и бизнес лидерите изразяват все повече съмнения за неговата жизнеспособност

„Блокчейн технологията може да промени света ни повече, отколкото хората си представят“, коментира Ма пред репортери. „Биткойнът обаче може да се окаже балон“.

Ant Financial, дъщерна компания на Alibaba, подкрепена от някои от най-големите имена в световните финанси и инвестиции, от години проучва блокчейн технологията. Но новата услуга е един от първите пъти, в които интернет гигантът ползва технологията в масовите финанси. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:55 | 06.09.22 г.
fallback